سلامت پوست

آشنایی با ماسک های صورت برای جوش و لک در نگین قشم

آشنایی با ماسک های صورت برای جوش و لک در نگین قشم

اگر به دنبال یک ماسک صورت عالی هستید، باید بدانید بهترین ماسک صورت، ماسک‌های طبیعی و خانگی هستند که سلامت پوست را تضمین می‌کنند. می‌توانید ماسک صورت خانگی برای جوش و لک و هر نوع ماسک صورت دیگری را خودتان بسازید. برخی افراد پوست های حساسی دارند و با تغییر فصل، بافت پوستشان تغییر می کند. پیدا کردن محلولی برای شستشوی صورت با داشتن همه این موارد آسان نیست؛ به همین خاطر بهتر است با ماسک های خانگی و با مواد طبیعی از پوست خود مراقبت کنیم. در این مقاله به انواع ماسک صورت خانگی برای درمان جوش و آکنه و رفع لک های پوستی و همچنین انواع ماسک برای پوست خشک و پوست چرب اشاره می کنیم.

ماسک های خانگی برای درمان جوش و آکنه

آکنه از جمله رایج‌ترین مشکلات پوستی در نقاط گوناگون جهان است. آکنه زمانی به وجود می‌آید که حفره‌ها و منافذ پوست به همراه چربی، باکتری‌ها و سلول‌های مرده سطح پوست مسدود ‌شود. جوش سرسیاه، جوش سرسفید، جوش چرکی و جوش زیر پوستی و برجسته از اقسام مختلف آکنه هستند. جوش های معمولی را می توان به کمک ماسک های خانگی درمان نمود. در ادامه چند نوع ماسک خانگی برای درمان آکنه معرفی شده است:

تخم مرغ:

پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ می‌تواند میکروب‌های روی پوست را از بین ببرد و به درمان لک صورت و از بین بردن جوش کمک کند. برای تهیه ماسک سفیده تخم مرغ می توانید مطابق دستور زیر عمل کنید:

سفیده تخم‌مرغ را از زرده آن جدا کنید و سفیده را در یک کاسه بریزید؛ یک عدد گوش ‌‌پاک‌کن را داخل سفیده تخم‌مرغ بزنید و با آن پوست‌تان را مرطوب کنید و سفیده را روی سطح صورت بمالید؛ اجازه دهید که این ماسک ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی پوست‌تان بماند. پوست‌تان را با یک حوله مرطوب و تَر پاک کنید و پس از آن از کرم مرطوب‌کننده استفاده نمایید.

خیار:

خیار نه تنها یک منبع غنی ویتامین آ، سی، ای و پتاسیم است، بلکه می تواند باعث نرمی و خنک شدن پوست شود. یک تا دو عدد خیار تازه را خرد کنید، سپس آن را روی پوست خود قرار دهید، بعد از یک ساعت با آب ولرم شستشو دهید.

همچنین می توانید یک عدد خیار را رنده کنید و آن را روی پوست خود قرار دهید و بعد از 15 دقیقه با آب گرم بشویید. این کار به از بین بردن باکتری و آلودگی ها کمک می کند.

آلوئه ورا:

روش اول: فقط آلوئه ورا: بعد از شستن صورت با یک تمیز کننده ملایم و آب، ژل آلوئه ورا را از برگ آن استخراج کنید و روی پوست خود اعمال کنید و صبح روز بعد بشویید. این درمان را هر روز تکرار نمایید.

روش دوم: عصاره آلوئه ورا: برگ های آلوئه ورا را درون آب جوش بریزید و آن را به مدت 15 دقیقه بجوشانید و سپس حرارت را کم کنید و بگذارید خنک شود. سپس عصاره آن را روی پوست خود ماساژ دهید. این درمان را دو بار در روز تکرار نمایید.

ماسک طبیعی برای رفع لک های پوستی

می توانید از برخی ماسک های ساده ای که در خانه دارید، جهت رفع لک های پوستی استفاده کنید و پوست خود را صاف و درخشان کنید. بسیاری از لکه های تیره روی پوست به راحتی قابل برطرف شدن هستند تا درخشندگی پوست به حالت اول برگردد. لکه های پوست و دیگر علائم روی پوست صورت ممکن است به دلیل ترشح بیش از حد ملانین بر روی پوست باشد.

عواملی که باعث بروز لکه های پوست می شوند عبارتند از: قرار گرفتن بیش از حد در مقابل نور خورشید، عدم تعادل هورمونی، باردار شدن، مصرف برخی داروها، کمبود ویتامین [تاثیر ویتامین بر سلامت بدن]، کم خوابی و استرس زیاد.

لکه های صورت می توانند آزاردهنده باشند یا حتی منجر به کم شدن اعتماد به نفس فرد شوند. خوشبختانه روش های درمانی مخلتفی برای رفع لک های پوستی وجود دارد؛ از جمله اسیدهای لایه بردار و جراحی با لیزر. روش های طبیعی و ساده خانگی نیز به کمرنگ شدن لکه ها و روشن تر شدن پوست صورت نیز کمک می کنند.

آبلیمو:

یک روش سریع و آسان برای رفع لک های پوستی به صورت خانگی وجود دارد. لیمو دارای ویتامین سی است که می تواند لکه های تیره پوست را برطرف نماید.

مقداری آب لیموی تازه را روی کمی پنبه بریزید و مستقیم آن را روی لکه های صورت خود بمالید. سپس اجازه دهید آبلیمو خشک شود و آن را با آب سرد بشویید. این کار را تا 2 هفته ادامه دهید تا نتیجه مطلوبی به دست آورید.

اگر پوست حساس یا نازکی دارید، می توانید آب لیمو را با آب ساده، گلاب یا عسل مخلوط کنید و محلول به دست آمده را به روش بالا بر روی لکه های صورت بمالید.

زردچوبه:

زردچوبه نیز یک عامل روشن کننده دیگر است که می توان برای از بین بردن لکه های صورت از آن استفاده کرد. به علاوه زردچوبه برای رفع لکه های مربوط به خورشید و افزایش سن نیز موثر است.

با استفاده از زردچوبه، مقداری شیر و کمی آب لیمو خمیر آماده کنید و این خمیر را روی لکه های صورت استفاده کنید و بگذارید چند دقیقه روی صورت بماند و سپس آن را با آب ولرم بشویید.

ماست:

اسید لاکتیک موجود در ماست، می تواند به لایه برداری بافت مرده کمک کند که کاملا مشابه پیلینگ شیمیایی (لایه برداری) می باشد. در ابتدا دو قاشق غذاخوری ماست ساده، یک قاشق غذاخوری از بلغور جو دوسر (پخته شده) و یک قاشق غذاخوری آب لیمو را با هم مخلوط کنید. این خمیر را روی کل پوست صورت خود بمالید و اجازه دهید حدود 20 دقیقه بماند و سپس آن را با آب بشویید.

ماسک خانگی برای روشن شدن پوست های کدر

رنگ پوست به هیچ وجه، معیار مناسبی برای اندازه گیری زیبایی نیست. اما هنگامی که به مرز 20 سالگی می رسید، متوجه می شوید که پوستتان در حال تغییراتی است. لکه های تیره شروع به ظاهر شدن می کنند و به نظر می رسد که قصد ماندن دارند. در چنین مواردی هر چه زودتر اقدام نمایید، بهتر است.

در ادامه این بخش تعدادی روش و ماسک برای شما معرفی کرده ایم که باعث پاک شدن لکه های پوستی و روشن شدن آن و برگشت رنگ پوست به حالت طبیعی آن می شود.

ماسک پودر شیر:

یک قاشق غذا خوری پودر شیر، 1 الی 2 قاشق غذاخوری آب پرتقال طبیعی و یک قاشق غذا خوری جوی دو سر را تهیه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب خوب بدست آید. صورتتان را تمیز کنید و سپس با انگشت های تمیز این ماسک را روی صورت و گردن خود اعمال کنید و بعد از 15 الی 20 دقیقه با آب سرد بشویید.

ماسک آرد:

2 قاشق غذا خوری آرد، یک چهارم قاشق غذا خوری زرد چوبه و 2 قاشق غذا خوری شیر را با هم ترکیب کنید. صورتتان را تمیز کنید و سپس با انگشت های تمیز این ماسک را روی صورت و گردن خود بمالید و بعد از 15 الی 20 دقیقه با آب سرد بشویید.

سیب زمینی:

1 عدد سیب زمینی متوسط را بشویید و پوست بکنید و سپس نصف کنید. پس از شستن صورتتان تکه های سیب زمینی را به آرامی روی آن ماساژ دهید و بعد از 15 دقیقه سیب زمینی ها را بردارید و پوستتان را با آب سرد بشویید.

انواع ماسک برای پوست های چرب

کسانی که پوست چرب دارند، بیشتر اوقات از دردسرهای چربی پوستشان گله می‌کنند. از آکنه و جوش تا جذب آلودگی‌های محیطی، همه و همه مشکلات پوست چرب است.

خوب است بدانید پوست چرب، به‌ راحتی برنزه می‌شود و به‌ علت چرب بودن، روند پیری را کُند می‌سازد. مطمئنا داشتن پوست چرب، چندین مزیت دارد اما دارای معایب بسیاری هم می باشد که اکثر افراد نمی‌توانند آن ها را نادیده بگیرند. متخصصان پوست معتقدند که چربی پوست، منافذ را مسدود می‌کند و باعث جوش های سرسفید، جوش های سرسیاه یا کورک می‌شود. علاوه ‌بر این باعث می‌شود که پوست‌ شما روغنی به نظر برسد. برای متعادل سازی پوست چرب می توان از روش های خانگی استفاده نمود که در ادامه ذکر شده است:

مخلوط گلاب، گلیسرین و لیمو:

در ابتدا یک قاشق سوپ‌خوری گلاب، یک قاشق سوپ‌خوری گلیسرین و یک قاشق سوپ‌خوری آب‌لیمو را با هم مخلوط می کنیم. سپس آن را به مدت ۲۰ دقیقه روی صورتتان بگذارید و بعد آن را با آب گرم بشویید.

لیمو خاصیت ضدباکتریایی دارد و کمک می‌کند پوست خشک و محکم شود. گلاب یک ضد عفونی ‌کننده، تونر و پاک‌کننده عالی است که به شما پوستی پاک و باطراوت می‌دهد. گلیسرین نیز پوست را آب‌رسانی خواهد کرد.

این مخلوط، یک ماسک کامل صورت برای از بین بردن جوش و جای جوش است. شما باید پیش از مصرف این ماسک صورت برای پوست چرب خود، آزمون حساسیت را انجام دهید تا متوجه مناسب بودن این لوسیون برای پوست خود شوید.

مخلوط زردچوبه و عسل:

در ابتدا، نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه را با یک تا دو قاشق سوپ‌خوری عسل طبیعی مخلوط می کنیم تا حالت خمیری بدست آید. خمیر را به آرامی روی پوست خود ماساژ دهید. اجازه دهید این خمیر به مدت ۱۰ دقیقه روی پوست‌تان بماند؛ سپس آن را با آب گرم بشویید.

این ماسک صورت خانگی برای پوست چرب، در رفع لک صورت (هایپرپیگمنتیشن) نیز مؤثر است. منظور از لک صورت، تیرگی های پوست است که اغلب به علت جوش، پیری یا آفتاب به وجود می‌آید.

انواع ماسک برای پوست خشک

پوست خشک در مقایسه با انواع دیگر پوست به مواد مغذی بیشتر و مراقبت های صحیح تر و ملایم تری نیاز دارد. برای همین، ماسک برای پوست خشک می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

در ادامه روش تهیه تعدادی ماسک برای پوست خشک را با شما در میان می‌گذاریم. شما می‌توانید به راحتی این ماسک ها را در خانه آماده و استفاده کنید.

ماسک خیار و شکر:

خیار حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی فراوانی است. حدود ۹۵% از وزن خیار را آب تشکیل می‌دهد از این رو به هیدراته نگه داشتن پوست کمک می‌کند. شکر نیز به عنوان یک لایه بردار قوی برای پوست در نظر گرفته می‌شود. شما برای این ماسک به نیمی از یک خیار و ۱ قاشق غذاخوری شکر نیاز دارید. نیمی از خیار را درون کاسه رنده کنید.

در ابتدا 1 قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید و آن را هم بزنید. مخلوط را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید و سپس آن را روی صورت خود بمالید.

بعد از ۱۰ دقیقه صورت خود را بشویید و به آرامی آن را خشک کنید. بهتر است در پایان از یک مرطوب کننده مناسب پوستتان استفاده کنید.

ماسک عسل و موز:

اگر شما هم طرفدار ماسک صورت با عسل هستید، این ماسک یکی از بهترین انتخاب های ماسک برای پوست خشک شماست. عسل در این ماسک صورت خانگی به عنوان یک ماده مرطوب کننده عمل می کند. موز نیز به دلیل دارا بودن انواع ویتامین ها و مواد معدنی پوست شما را تغذیه می کند. برای این ماسک شما به ۱ عدد موز رسیده، ۱ قاشق غذاخوری عسل و ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون نیاز دارید. ابتدا موز را له کنید، سپس آن را با سایر مواد مخلوط کنید تا خمیری شکل شود. خمیر را بر صورت خود بمالید و ۱۰ دقیقه بعد، آن را بشویید.

باید ها و نباید های ماسک صورت خانگی

در اینجا تعدادی از بایدها و نبایدها برای افزایش تأثیرات ماسک‌ صورت برای شما آورده شده است.

بایدها:

  1. ماسک را به مدت ۱۰ تا ۳۰ دقیقه روی پوست خود قرار دهید. این کار به مواد تشکیل‌دهنده ماسک اجازه می‌دهد تا در پوست نفوذ کند. بهتر است ماسک را قبل از دوش گرفتن و رفتن به حمام استفاده نمایید.
  2. قبل از استفاده از ماسک، صورت خود را با آب و یک پاک‌کننده ملایم بشویید. این کار به ماسک کمک می‌کند تا بهتر در پوست شما نفوذ کند.
  3. بعد از شستن ماسک، از یک مرطوب‌کننده استفاده کنید.

نبایدها:

  1. اگر تحریک پوستی یا واکنش‌های حساسیتی (قرمزی پوست، خارش یا بثورات پوستی) را تجربه کردید، از ماسک استفاده نکنید.
  2. ماسک را هر شب استفاده نکنید؛ فقط یک یا دوبار در هفته از آن استفاده کنید.
  3. ماسک را برای مدت طولانی روی پوست قرار ندهید؛ در غیر این صورت، با این کار باعث تحریک پوت خود می‌شوید.

سخن پایانی

برای داشتن پوستی سالم و زیبا حتما نباید به مراکز زیبایی مراجعه کنید. ماسک صورت خانگی برای جوش و لکه می‌تواند باعث درخشان شدن پوست، درمان آکنه و کنترل میزان چربی پوست شود. با موادی که در آشپزخانه و یخچال دارید به‌ راحتی می توانید پوست‌تان را مرطوب نگه دارید. در این مقاله به انواع ماسک صورت خانگی برای درمان جوش و آکنه و رفع لک های پوستی و همچنین انواع ماسک برای پوست خشک و پوست چرب اشاره کردیم. امیدواریم که تلاش گروه نگین قشم برای این مقاله درباره ماسک خانگی مورد توجه شما واقع شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *